Brukermedvirkning innebærer at brukere blir hørt i evaluering og utforming av tjenestene. I Rennebu kommune har foreldre og barn brukermedvirkning på ulike måter i de forskjellige tjenestene.
Skole
Møter, råd og utvalg i skole
Foreldremøter
Rennebu barne- og ungdomsskole har foreldremøter i alle klassetrinn to ganger årlig.
Elevråd
Elevrådet arbeider og snakker på vegne av alle elevene på skolen. Hver klasse velger hvem som skal representere dem i elevrådet ved valg. Elevrådene ved Rennebu barne- og ungdomsskole er organisert i ett elevråd for mellomtrinn og ett for ungdomstrinnet, som møtes 5-8 ganger årlig.
Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU)
Foreldre med barn på skolen, er automatisk en del av Foreldrerådet. Foreldrerådet velger representanter til Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) – én eller fra hver klasse. Til sammen utgjør de et utvalg som skal ha mulighet til å påvirke skolehverdagen og være en konstruktiv samarbeidspartner for skolen. FAU ved Rennebu barne- og ungdomsskole møtes 6-8 ganger årlig. Kontakt din kontaktlærer eller skolens administrasjon for informasjon om hvem som er valgt inn i FAU.
Brukerundersøkelser i skole
Elevundersøkelsen
Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse der elever får si sin mening om læring og trivsel i skolen. Gjennomføres årlig ved Rennebu barne- og ungdomsskole.
Foreldreundersøkelsen
I Foreldreundersøkelsen får foreldre og foresatte si sin mening om elevenes læring og trivsel og samarbeidet mellom hjem og skole. Gjennomføres årlig ved faste årstrinn.
UngData
Ungdata er lokale barne- og ungdomsundersøkelser der skoleelever over hele landet svarer på spørsmål om hvordan de har det, og hva de driver med på fritiden. Gjennomføres hvert 3.år ved Rennebu barne- og ungdomsskole.
Barnehage
Møter, råd og utvalg i barnehage
Foreldremøter
Hver av barnehagene i Rennebu inviterer til ett avdelingsforeldremøte hver høst. I tillegg kan det arrangeres tema-foreldremøte, avdelingsvis eller felles, alt etter innhold og behov.
Samarbeidsutvalget (SU)
Foreldre med barn i barnehagen, er automatisk en del av Foreldrerådet. Foreldrerådet velger representanter til Samarbeidsutvalget (SU). Hver barnehage har et eget Samarbeidsutvalg, og består av to foreldre, to ansatte, styrer og en representant fra Rennebu Kommune. Samarbeidsutvalget møtes … årlig. Kontakt den aktuelle barnehage for informasjon om hvem som er valgt inn i SU.
Brukerundersøkelser i barnehage
Foreldreundersøkelsen
I foreldreundersøkelsen får foreldre og foresatte si sin mening om barnehagetilbudet, barnas trivsel og samarbeidet mellom hjem og barnehage. Barnehagene i Rennebu Kommune gjennomfører foreldreundersøkelsen hvert 3.år.
Helsestasjon og skolehelsetjeneste
Deltakelse i møter og råd
Skolehelsetjenesten deltar årlig på foreldremøter til følgende klassetrinn: 1.klasse, 3.klasse og 8.klasse. I tillegg deltar helsestasjon og skolehelsetjeneste årlig i Ungdomsrådet, FAU og SU.
Brukerundersøkelse
Helsestasjon: Det gjennomføres årlig brukerundersøkelse til brukere av helsestasjonen.
Skolehelsetjeneste: Det gjennomføres årlig brukerundersøkelse til foresatte i 3. og 9.trinn om skolehelsetjenesten. Det gjennomføres årlig brukerundersøkelse til elever på ungdomstrinnet om skolehelsetjenesten.
Brukerundersøkelsene gjennomføres via “Min kommune”.
Barnevernstjeneste
Brukerundersøkelse
Barnevernstjenesten gjennomfører brukerundersøkelse hvert 3.år. Utvalget til undersøkelsen er barn og ungdom som er registrert med hjelpetiltak og foreldre som har vært part i hjelpetiltak, det vil si familier som mottar frivillig hjelp fra barneverntjenesten.
Ungdomsklubben
Allmøte Sentrum Fritidsklubb
En gang i året avholdes allmøte i Sentrum Fritidsklubb. I dette møtet deltar leder i Rennebus Ungdomsråd, ansatte og administrasjonen i Fritidsklubben. I tillegg inviteres alle ungdommer i alderssegmentet i Rennebu. Allmøte tar utgangspunkt i resultatene fra Klubb-undersøkelsen, for å evaluere og videreutvikle tilbudet.
Brukerundersøkelse
En gang i året gjennomføres klubb-undersøkelsen, en digital spørreundersøkelse i 8-10 trinn. Hensikten er å få oppdatert informasjon i forhold til Sentrum Fritidsklubb, slik at klubben fortsetter å være en trygg og aktiv møteplass.